BLOGG/NYHETER

BLOGG/NYHETER

 • YOGA FÖR MÄN

  YOGA FÖR MÄN
  FREDAGAR   16.45-17.45
  Kursen pågår v.35-47

  Ej vecka 39,44

  11 tillfällen

  Man skulle kunna kalla det hjärnyoga! Ja, faktiskt för du ger verkligen tid för din hjärna att kunna återhämta sig, återställa balansen, minimera stress påslaget och utsöndringen av kortisol som påverkar dina binjurar negativt. Som att tömma papperskorgen precis som du gör på datan.Du ger de delar av din hjärna som ständigt är redo för dig, en chans att inte hela tiden leva som du lever med ett hot. Din hjärna vet ju inte om det är stress som uppstår från en jobb situation eller tråkiga saker som kan hända i relationer, sjukdomar och annat som påverkar oss, och att leva hotad på savannen som vi kanske gjorde för flera 1000 år och sprang för livet då en farligt djur dök upp.Hjärnan är inte annorlunda idag! Reaktionen är den samma som på savannen men idag lever vi ofta i det tillståndet under längre tid av olika saker som vi läser, upplever, är med om, vi stannar liksom inte upp och vilar och återhämtar oss som kroppen har behov av för att komma i balans. Att kollapsa i soffan med en ”öl” och somna tidigt i soffan är inte återhämtning, det är utmattning. Kom och prova du med. Samhället behöver fler män till yogamattan för en finare värld. Kanske helt nytt för dig men jag lovar du är inte ensam alla har någon gång varit helt nybörjare.Du är i gott sällskap. Stelhet går över.Yoga handlar om att öka rörligheten,flexibiliten både fysiskt och mentalt och ger fantastiska verktyg för att möta livets alla utmaningar och möjligheter.Att bli medveten om HUR andetaget påverkar alla processer i kroppen är en otroligt viktig livskunskap.Klasserna avslutas ofta med en riktig Rolls Roys restorative övning för att ladda om batterierna mentalt, känslomässigt och fysiskt. Du är verkligen värd en stund i återhämtningens rum för mer klarhet, fler kloka val, vänligare attityd mot dig själv och kanske omgivningen men framförallt för din kropps hälsa.

  Kanske du har högt blodtryck, snarkar, sömnapné, stressad, pressad, känner olust, andningsproblem, diabetes eller bara nyfiken  yogan kan verkligen hjälpa dig och bli ett fint komplement i din vardag för att må bra.

  Bara maila mig om du undrar över något.
  INVESTERING: 1650:-

 • YOGA HELG PÅ BOHUS MALMÖN FULLSATT

  VILLA LUGN OCH RO

  Vi kör igen!
  En helg med yoga ,vandring, fylla lungorna med skön havsluft, renande drinkar, glad mat, egen spastund och mycket omtanke och reflektion till dig själv.

  När: 25/8 – 26/8
  Plats: Villa Lugn & Ro Bohus Malmön
  Tid: Start Lördag kl.9.00 avslutar 15.30 på söndag Investering: 2500:-

  Begränsat antal deltagare. Minimum 8 personer och max 15 personer. Övernattande gäster bokas först.

  Varmt välkomna Maria & Magdalena

  Preliminärt program: Lördag:

  9.00-10.15 Morgon yoga
  10.30 Glad frukost fika
  13.15 Lunch
  14.30 En liten egen spa stund
  15.45 -17.00 Yoga Flow & Glow
  Samt samtal kring hur jag kan få in min yoga praktik i min vardag?

  Funderingar och frågor.
  17.00 – 17.15 Serveras en boostande drink
  17.30 -18.45 Yin yoga med avslut i yoga nidra en djup avslappning samt introduktion till meditation
  19.30 Middag

  Söndag
  7.30 Pranayama/Andnings övning i naturen
  8.00 Gott te för hjärtat
  8.15-9.30 Morgon yoga
  9.45 Glad frukost
  11.00-12.15 Promenera och andas havsluft – några andnings och yogaövningar ute i naturen och boost bollarna och drinken finns nerpackat.
  12.30 Glad lunch
  14.00 – 15.30 Avslutar dagen med ett härligt yin yoga & restorative yoga pass samt meditation och en djup avslappning i yoga nidra.

  Avrundar helgen.

  Investering: Lördag – Söndag 2500:-

  Detta ingår:

  Flera olika yogapass under lördag och söndag där alla kan deltaga både nybörjare och tidigare yogis, meditation, tänkvärda stunder, boende, vandringar, boostande drinkar och glad mat.

  Flera boende alternativ så först till kvarn.

  2 st frukost, 2 st lunch,
  1 st middag, frukt, kaffe ,te Städning ingår

  Ingår inte:
  Lakan.Kan hyras för 150:-

  Priset är del i dubbelrum.
  Fåtal enkelrum. Ett enkelrums tillägg tillkommer. Fråga vid bokningen.
  Möjlighet finns att boka in dig även fredag till en extra kostnad av 300:- för boende.
  Middag på kvällen kan köpas till.

  Rummen behöver lämnas innan vandringen på söndagen.

  Anmälan till:
  Maria Tomar info@villalugnro.se www.villalugnro.se Telefon:0708-620385

  Om Magdalena:

  Magdalena Lagerström som kommer vara din yogalärare under vistelsen har lång erfarenhet att undervisa. Utsedd till Årets Yogalärare av Tidningen yoga för dig 2017.Driver företaget SHRI Yoga i Alingsås.Certifierad Yogalärare RYT 500 ISHTA yoga samt utbildad inom Anusarayoga men formar sina klasser med inspiration från många olika typer av yoga. CertifieradBarnyogalärare och Certifierad Coach ICF samt utbildad Andningsinstruktör, ISHTA Yin Yoga, ISHTA Restorative yoga, Skonsamma sekvenser, Terupetisk yoga, privata studier med många stora lärare mm..Jobbar också med Företagsyoga – Privat yoga – Yoga i skolan – Yoga inom idrotten. Läs mer på:www.shriyoga.se Instagram:shriyogase

 • ANDNING & ÅTERHÄMTNINGS KURS

  ANDNING & ÅTERHÄMTNINGSKURS Steg 1
  Du går alla tillfällena
  Tid: 18.00 – 19.15

  Torsdag 16/8

  Torsdag 23/8

  Torsdag 30/8

  Jag vill inspirera dig att andningsträna – för bättre folkhälsa! Många av oss andas på ett sätt som har stort utrymme för förbättring. De vanligaste problemen är att vi andas genom munnen, högt uppe i bröstet, snabbt, oregelbundet och orytmiskt – vi suckar, hostar, snorar, snörvlar, harklar, snarkar. Allt detta är andetag, som i allra högsta grad är oregelbundna. Eller så håller vi andan när vi koncentrerar oss, ex. framför datorn eller när vi blir rädda och långsamt sker en försämring av vår hälsa. Bli medveten om din andning och den förbättringspotential som finns för större harmoni, mer energi och bättre hälsa. Kursen har nu haft över 300 deltagare och jag har fått en otrolig positiv feedback på denna kurs. Hoppas du vill deltaga och investera i dig själv för att må så bra som möjligt.

  Både teori och praktiska övningar. Alla kan deltaga. Har du sömnproblem,snarkar,sömnapné,stressad,utmattningsymtom,sjukskriven,ån gest,oro,deppig,värk och smärta,högt blodtryck,astma – kursen är verkligen en investering.

  INVESTERING:600:-

 • KURSSTARTER HÖST 2018

  Här följer nu ett förslag med många härliga kurser hösten 2018 för bättre hälsa. Du bokar dig på min hemsida: www.shriyoga.se tryck på BOKA TID knappen så ser du kurserna.

  Du kan också köpa klippkort som du kan använda i mån av plats.

  En livsbejakande stund för att utforska kropp, sinne och ge utrymme för själen att dansa sin vackraste dans…Hoppas du vill yoga med mig.
  Anmäl dig redan idag!

   

  KURS 1

  SHRI YOGA MJUK & RESTORATIVE

  Måndagar 17.30-18.30
  Kursen pågår v.35 – v.48
  Vecka 39,40 ingen yoga
  12 tillfällen

  Mjuk yoga både för nybörjare och tidigare utövare. Är du sjukskriven är kursen en fantastisk möjlighet att hjälpa dig finna inre kraft och större lugn.Borde skrivas ut som receptJTipsa gärna din arbetsgivare.En stund som ger lite extra guldkant på tillvaron. Mjukt och lugnt utforskar vi kroppen genom olika rörelser och möter den där den är för dagen. Avslutas med en skön avslappning, restorative yoga, där jag i vissa klasser använder underbara aroma oljor.
  Lite fler rörelser än Andning och Återhämtning och skiljer sig från Yin Yoga och Restorative yoga klasserna.

  INVESTERING:1680:-

  KURS 2

  MJUK YOGA,YIN YOGA MED AVSLUT I

  RESTORATIVE YOGA=

  Stressreducerar, får igång /återställer energin i kroppen, stimulerar/lugnar organ, lugnar sinnet vilket skapar avslappning. Du använder olika hjälpmedel i form av bolster, filtar och klossar för att komma ner i djupavslappning och släppa på spänningar. LOVE
  Klassen innehåller också en kortare meditation.

  Måndagar 18.45 – 20.15 90 minuter
  Kursen pågår v.35 – v.48
  Vecka 39,40 ingen yoga
  12 tillfällen

  Du erbjuds 90 minuter med mjuka rörelser som inledning för att släppa på lite fysiska spänningar. Därefter tar vi oss vidare in i några yin yoga positioner där man håller positionen 3-5 minuter. Fokus på att bli medveten om din andning och dess fantastiska påverkan på vår hälsa. Du guidas sedan in i några magiska restorative övningar där du vilsamt skapar bästa förutsättningar för djupavslappning som gör att stress och spänningar lämnar där du ibland får lite sköna aroma oljor masserat på din panna. Du tar dig från studion sedan med ny energi och lust på livet ett lugnt sinne,ro i själen och ett hjärta som ler… Har du gått Andning & Återhämtning steg 1 är detta en super duper bra fortsättning.
  INVESTERING: 1920:-

  KURS 3

  SHRI YOGA Flow & Relax

  Klassen innehåller också en kortare meditation.

  TISDAGAR 17.30-18.30
  Kursen pågår v.35 – v.48
  Vecka 39&40 ingen yoga
  12 tillfällen

  SHRI yoga dynamiskt är en klass för både nybörjare och tidigare yogisar där du guidas genom stunden med sköna rörelser som ökar flexibilitet,rörlighet och mentalt fokus och du ökar din kroppsmedvetenhet. Lite fler rörelser stående än på mjuk yogan.Rekommenderar att gå en introkurs/andningskurs innan men du kan deltaga även om du inte yogat så mycket tidigare om du söker en klass med lite mer rörelser & flöde. Finns det plats får du gärna komma och prova. Avslutas med en skön avslappning där jag vissa klasser använder underbara aroma oljor.
  INVESTERING:1680:-

  KURS 4

  SHRI YOGA Flow& Relax

  TISDAGAR 18.45-20.15 90 minuter
  Klassen innehåller också en kortare meditation.
  Kursen pågår v.35 – v.48
  Vecka 39&40 ingen yoga

  12 tillfällen

  Fortsättningsgrupp för dig som vill ha lite mer utmaningar,klassen är lite mer fysisk än övriga klasser och kan innehålla någon asanas som får skrattet att bubbla. Denna klass kan ibland avslutas med en restorative övning vidare in i en skön avslappning där jag i vissa klasser använder underbara aroma oljor.

  Även om du inte yogat med mig tidigare kan du deltaga på denna klass.
  INVESTERING:1920:-

  KURS 5

  SHRI YOGA MORGON

  TORSDAGAR 8.00-9.00
  Kursen pågår v.35-48
  Vecka 39 ingen yoga

  13 tillfällen

  SHRI yoga morgon pass ger dig en skön start redo för att möta en ny vacker dag. Klassen är mer lik de dynamiska klasserna men där vi tar hänsyn till att det är en morgonklass. Rekommenderar att gå en introkurs/andningskurs innan alternativt att du provat på att yoga tidigare. Men självklart kan du deltaga i klassen om du vill ha lite mer flöde. Avslutas med en skön avslappning där jag vissa klasser använder underbara aroma oljor.

  INVESTERING: 1820:-

  KURS 6

  SHRI YOGA MJUK

  TORSDAGAR 9.45-10.45
  Kursen pågår v.35-48
  Vecka 39 ingen yoga
  13 tillfällen

  Mjuk yoga både för nybörjare och tidigare utövare. För dig som är pensionär, sjukskriven eller kanske har ledig dag är stunden guld värd att inleda torsdagarna under hösten med denna härliga kurs. Avslutas med en skön avslappning där jag vissa klasser använder underbara aroma oljor. Du kommer också få prova på Yin Yoga och Restorative yoga under terminen.

  Pensionärer har 20% rabatt på denna klass.

  INVESTERING: 1820:-

  KURS 7

  YOGA FÖR MÄN

  FREDAGAR 16.45-17.45
  Kursen pågår v.35-47
  Ej vecka 39,44

  11 tillfällen

  Prova du med. Kanske helt nytt för dig – du är inte ensam. Men du är i gott sällskap där alla varit nybörjare men många som har fortsatt vilket är fantastiskt. Yoga handlar om att öka rörligheten,flexibiliten både fysiskt och mentalt och ger fantastiska verktyg för att möta livets alla utmaningar och möjligheter. Vissa klasser avslutas med en riktig Rolls Roys restorative övning för att ladda om batterierna.

  INVESTERING: 1650:-

  KURS 8

  YIN YOGA / RESTORATIVE YOGA

  SÖNDAGAR 18.00 -19.30

  Klassen innehåller också en kortare meditation.
  Kursen pågår v.35-47 Ej vecka 38,39,44

  10 tillfällen

  Yinyoga är ett komplement till de dynamiska yogaformerna som skapar värme, kraft, styrka och muskulära förändringar i kroppen. Yin yogan består utav få rörelser sittande eller liggande som du håller passivt, under ca. 3-5 minuter. Då positionerna hålls under en längre tid finns utrymme för eftertanke, reflektion och närvaro träning. Du påverkas på flera plan både fysiskt, mentalt och känslomässigt. Du övar på att tillåta stunden precis som den är utan att utesluta någon del av upplevelsen. Områden vid höfter, ljumskar och nedre delen av ryggen är de som positionerna främst syftar till men hela kroppen påverkas. Smidighet och rörlighet ökas samtidigt som de inre organen och kroppens energi kanaler påverkas. Yin yogan är stillsam då musklerna får slappna av och bindväven det som omger muskler, leder organ stimuleras. Yin yoga är en effektiv metod för att minska på spänningar, stress och stelhet i kroppens vävnader och öka cirkulation och respiration samt skapa lugn i sinnet. Jag är utbildad inom ISHTA Yin yoga där vi använder en hel del hjälpmedel i form av band, klossar, bolster för att stötta kroppen på bästa sätt. Ser fram emot att få dela med mig av dessa fantastiska verktyg för att släppa på spänningar både fysiskt, mentalt och känslomässigt. Avslutas med restorative yoga, djup avslappning där jag vissa klasser använder sköna aroma oljor.INVESTERING: 1600:-

  Resorative yoga= Stressreducerar, får igång /återställer energin i kroppen, stimulerar/lugnar organ, lugnar sinnet vilket skapar avslappning.Du använder olika hjälpmedel i form av bolster,filtar och klossar för att komma ner i djupavslappning och släppa på spänningar och stress.LOVE


  KURS 9

  Återhämtande fredagar

  RESTORATIVE YOGA= Stressreducerar, får igång /återställer energin i kroppen, stimulerar/lugnar organ, lugnar sinnet vilket skapar avslappning. Du använder olika hjälpmedel i form av bolster, filtar och klossar för att komma ner i djupavslappning och släppa på spänningar.
  Detta är dina magiska fredagar!

  Fredagar 15.30 – 16.30
  Kursen pågår v.35 – v.48 Vecka 39,40,42 ingen yoga
  7 tillfällen

  INVESTERING:1000:-

 • TACK FÖR EN HÄRLIG YOGAVÅR

  Tusen tack också till alla som yogat med mig denna våren, alla fantastiska möten på företag, idrottsklubbar och i olika sammanhang. Tillsammans skapar vi något vackert, något mer hållbart, något mer kärleksfyllt. Livet skall levas det skall inte handla om att överleva. Jag har varit och nosat på de olika kvalitéerna och jag kan lova att det första är så mycket rikare. Att leva utifrån källan av passion och lust är fantastiskt men en viktigt krydda vi ofta glömmer är – hur andas jag? I allt roligt som sker, i allt lustfyllt, i den passionerade stunden,det fantastiska, är det lätt att andetagen blir ytliga, även det roliga kan bara bli för mycket. Det är så fint att då och då stanna upp och reflektera hur är kombinationen, passion, lust och andetag? Andetaget talar om mer än vi kan föreställa oss. Att pausa, att återhämta kan ibland av vissa ses som en svaghet men det bor en enorm styrka i den stunden som gör att livet börjar levas mer från hjärtat, sinnet blir lugnare, andetagen syresätter och rensar ut och skapar bästa förutsättningar för varenda liten cell. Du blir mer kraftfull, fokuserad,närvarande,ödmjuk och vi inser mer och mer att vi alla hänger samman. Du & Jag! Det vi nu börjar se är, hur vetenskapligastudier sakta börjar växa fram, precis det som många inom den österländska kulturen, yogisarna vetat i 1000-tals år. Hur andetaget påverkar vår hälsa och hur återhämtning påverkar varenda liten cell. Tänk att vi behöver mer studier..på svenska… för att förstå att återhämtning är bra och att vi idag behöver träna på det! Ibland behöver vi bara lite guidning, lite inspiration för att finna en ny väg, en väg vi kanske inte tidigare sett. Jag vore så tacksam om jag fick guida/inspirera dig i yogans värld i SHRI yogastudio. Kanske jobba privat med dig eller komma ut till ditt företag eller till din arbetsplats för att dela med mig av redskap för bättre hälsa för en friskare kommun. På min drömlista har jag fortfarande en punkt, Alingsås som den friskaste kommunen i Sverige 🙂 Kontakt mig gärna. Nu planerar jag för lite härlig sommar yoga,kursstarter och nya resor hösten 2018/2019 för att sedan ta lite sommarledigt. Ser fram emot vad hösten kommer bjuda på. Anmäl dig redan idag till nya kursstarter flera platser redan bokade. Önskar dig en glimrande sommar med sköna andetag, vila och njutningsfulla ögonblick. Kanske vi ses inom kort för en stunds skön yoga eller om några veckor.
  Stor yogakram Magdalena

 • YOGA RESA TILL MALLORCA

  Landar hemma med ett hjärta fyllt av guld efter vår yogaresa till Mallorca. Tänk hur yogan förenar, för oss samman mer med oss själva men också så kärleksfyllda möten själar emellan.Med stor ödmjukhet får jag följa människor och se hur de utvecklas och nya vackra band knyts samman. Vad vi kan åstadkomma när andetagen är lugna, sinnet mer stillsamt och hjärtats önskan börjar få mer utrymme är magiskt.
  Bortom stress, press och masker som vi bär i olika sammanhang för att följa strömmen, hålla uppe en fasad ibland för att orka krackelerar,en del vill vi fortsätta att bära och andra känner vi att vi är redo att släppa då nya dörrar öppnas och nya skatter upptäcks. Nya frågor ges utrymme att svara på och i tystnad bortom vardagen och vad andra tycker landar man djupt in till själens önskan. Äntligen ser man vilken glimrande själ som finns bakom skinnet både hos sig själv men oxå i alla andra. Så många olika förmågor alla bär, olika erfarenheter, olika sorger, olika utmaningar, vi inser att vi alla ”kämpar” med något och vi inser att vi inte är ensamma. Fint.

 • NYHETSBREV JUNI

  Här nedan kan du ta del av det senaste Nyhetsbrevet som jag skickat ut.Vill du ha nästa Nyhetsbrev kan du lägga upp dina uppgifter i mitt register. Det gör du genom att trycka på BOKA TID och sedan lägga in dina uppgifter. Du behöver inte boka något men kan ändå få utskick.

  Nyhetsbrev Juni:
  LÄS NYHETSBREV

  Önskar dig en magisk sommar!

 • IDROTT & YOGA

  Jobba med det mentala – och hitta glädjen i idrotten
  Yoga hjälper Alingsås handbollsdamer att utvecklas.

  ”Den största, starkaste och ettrigaste motståndaren finns oftast inte i motståndarlaget, utan i våra egna huvuden”, säger Magdalena Lagerström, som får handbollsspelare att utvecklas med hjälp av yoga.

  VÅRSÄSONGEN 2017 HADE ALINGSÅS HANDBOLLSDAMER
  hjälp av yogaläraren och ledarskapscoachen Magdalena Lagerström – som tror att idrottare generellt sett kan utvecklas massor genom att fokusera mer på det mentala.

  – Jag har själv spelat handboll, fotboll och innebandy. Ofta tränar man hur mycket som helst på skott, teknik och olika spelkombinationer – för att inte tala om det fysiska. Ändå kan det låsa sig helt för en spelare eller ett lag, för att de inte tror på sig själva, att de inte vågar, säger Magdalena Lagerström.

  Och där kommer yogan in i bilden. Magdalena vill få spelarna att se det hela som en utvecklingsresa, istället för att fokusera på enbart prestationen för stunden.

  – För att trivas bättre behöver vi jobba med oss själva och våra tankar. Vad är det för tankar jag ger mig själv? Är det tankar som dränerar mig, eller ger de energi? Tankarna påverkar oss, och intalar vi oss själva att vi inte kan så kommer vi att backa undan, inte våga, säger Magdalena.

  För att lägga märke till, och uppskatta, sin egen utveckling kan det vara bra att sätta upp små, konkreta mål. Vilket kan stärka självförtroendet och känslan av mening.

  När Magdalena började jobba med Alingsås damlag träffades de inför säsongen för att sätta upp olika mål och skapa en tydlig bild av vad de ville åstadkomma. Därefter hade hon individuella samtal med spelarna.

  ”Det kan låsa sig helt för en spelare eller ett lag, för att de inte tror på sig själva, att de inte vågar.”

  – Vi fokuserade just på vad de ville utveckla. Det kan vara skönt att sätta fingret på vad det är man vill bli bättre på. När man ser de små pusselbitarna märker man att det faktiskt händer saker hela tiden. Och man kan se kopplingen mellan sin egen träning och utveckling. Spelarna har även fått yoga, med fokus på just de kroppsdelar som handbollsspelare brukar ha problem med – främst bak- och framsida lår, axlar och höftböjare.

  – Det blir mycket ”restorative yoga”, en återhämtande yogaform. Man ligger lite längre i positionerna, med fokus på att återställa balansen i kroppen. – Sen har jag gjort lite spontana grejer med tjejerna. Ibland har jag bara dykt upp och så har vi kört lite yoga innan träningen. Och så har jag bjudit in dem, kanske efter en tuff match, för ett extra pass, med en avslutande, boostande och nyttig drink.

  Hon menar att alla har sidor de kan utveckla.

  – Det finns spelare som är jätteduktiga på det mesta, både tekniskt och rent fysiskt. Men de kanske sover dåligt, har dåligt självförtroende eller blir sjuka ofta. Då behöver man titta på de bitarna, det kanske är det som gör skillnaden, och kan få dem att må bättre och känna mer glädje i sin träning.

  Även Alingsås flickor -02, där Magdalenas ena dotter spelar, har fått prova på att yoga med henne. Hon berättar om ett exempel där de ställdes inför en viktig match, mot ett riktigt bra lag, under förra årets Åhus beach cup.

  – Det var hög musik och mycket publik. Då handlar det mycket om just det mentala, och att plocka fram verktygen som man tränat på. De lyckades hitta deras egna lilla bubbla, och fick till en tjurmeditation mitt på centercourten. En ring med tjejer, som fokuserade på andningen och tjurens kraft.

  Det handlar om att ha kul, att känna att alla kan tillföra något – och att våga göra det man faktiskt kan. Laget förlorade matchen, men gjorde en jättebra insats, och var glada efteråt – kanske just för att de kände att de gjort sitt bästa.

  – En del säger ”det gör inget, det är bara en match”, men jag är för mycket tävlingsmänniska för att det bara ska vara kul. Jag gillar det här med att träna, utvecklas och bli bättre. Men samtidigt är det otroligt viktigt att man känner en skön energi i gruppen, att alla har gjort det de kan. Då kan man känna glädje, även när man förlorar.

  – Det är alldeles för många som slutar för tidigt med idrotten. Jag tror det hänger samman med de här drakarna som finns i våra egna huvuden. När man inser att den största motståndaren finns inom en själv kan man börja arbeta med de bitarna och se hur roligt det är att vara en del av ett lag, att vara i ett sammanhang – och hur mycket man kan utvecklas som person, vilket man kan ha med sig i vardagen och i arbetslivet.

  Magdalena Lagerström
  Ålder: Trivsam
  Familj: Underbar
  Bor: På en plats jag älskar
  Gör: Lever min passion
  Intressen: Utvecklas och utveckla
  Förebild: Livet

  Artikel i Tidningen Yoga För Dig
  Text Tomas Tiren

 • WORKSHOP MED HILLEVI BORGA

  Den här workshopen handlar om hur vi kliver ur gamla hjulspår och skapar nya mer funktionella mönster. Hur kan vi använda våran fantastiska utvecklade men samtidigt primitiva hjärna för att skapa förändring? Hur kan vi möta våran kropp på ett annat sätt för att komma ur långvarig smärta och dysfunktioner? I yogan talar man om samskaras, mönster som vi ständigt upprepar. Yogan har redskap för att upptäcka dessa och bryta dem.

  Du får veta mer om hur hjärnan fungerar, hur vi kopplar våra mönster, och hur yogan kan vara ett redskap för att förändra dessa mönster. Du får en inblick i hur våra rörelse och beteendemönster påverkar hur vi mår på såväl kroppslig som själslig nivå.

  Workshopen inleds med en föreläsning och påfyllda med bakgrundskunskap ägnar vi sedan resten av tiden åt att experimentera och tillämpa det vi pratat om.

  Hillevi Borga är Leg Fysioterapeut (Sjukgymnast) med en Master i medicinsk vetenskap. Hon är också certifierad Yogalärare (500 E-RYT) utbildad inom ISHTA yoga N.Y. med stor erfarenhet av att arbeta med yogan som ett terapeutiskt redskap. Med 25+ års erfarenhet av rehabilitering av smärtor och skador i leder och muskler är hennes insteg i Yogan att den skall vara läkande och balanserande, att yoga inte gör ont.

  Fantastiskt glad att Hillevi kommer till SHRI yogastudio.Denna otroligt professionella kvinna med så mycket kunskap. Jag har tagit flera privata sessioner med Hillevi som jag rekommenderar varmt och som varit så givande i min process med smärtor i knän. Hoppas du vill komma.

  Plats: SHRI Yogastudio i Alingsås
  När: Lördagen den 10 Mars 2018
  Tid: 9.00-12.00
  Investering: 550:-

  Under lördagseftermiddagen finns möjlighet till privata konsultationer hos Hillevi, hjälp med att analysera ett rörelsemönster mm.
  45 min konsultationer kostar 900 sek

  Du anmäler dig på: www.shriyoga.se BOKA TID knappen. Gå fram till den 10 Mars och boka dig. Bokningen är bindande men inte personlig.

  Du kommer få mer info närmare workshopen.
  Bara 30 minuter från Göteborg och Borås ligger den vackra trästaden Alingsås. Studion ligger precis jämte stationen i Grand Hotels lokaler.

  Varmt välkomna Magdalena & Hillevi

 • PROVA NÅGOT NYTT

  Prova på något nytt💗
  Jag minns så väl mitt första möte med yogan.
  Jag hade blivit rekommenderad att prova på yoga av en kvinna som jag anlitat som coach och som oxå var yogalärare i Los Angeles. Inombords letade jag efter något, jag visste inte vad men som jag levde då kunde det inte fortsätta. Hjärtat skrek stopp och andetagen var ytliga och snabba, jag hade superbra ursäkter för att fortsätta som jag gjorde. Allt var ju så kul. Livet ska nog se ut såhär,jag ska bara,bara kämpa lite till,sen blir det lugnt….
  Detta är nu 15 år sedan helt otroligt. Mötet med yogan, den där gången jag vågade prova något nytt blev en start som tog mig på en inre upptäcks resa för att leva mer min sanning, vara mer i min kraft och närmare min potential, inre visdom för att lära och utvecklas och leva livet än mer levande.
  Första mötet att prova något helt nytt innehöll allt från rädslor, oro, varför, det var för trendigt, stel  och mycket annat. Men jag tog mig till stadens gym som då var de som hade yoga.
  Jag minns hur jag låg på mattan, tankarna gled iväg till firman som jag då drev, en barnklädesbutik. Jag planerade för hur jag skulle skylta fönster, inköp jag gjort, löner som skulle göras. Jag upplevde en frustration i rörelserna vad är det här, vad ska det vara bra för. Massa ifrågasättande inombords. Hade idrottat mycket och hade en del skador i knän som gjorde att vissa rörelser inte gick att göra och jag var superstressad i avslappningen.
  Vad får mig då tillbaka?
  Vad fick mig att gå in i en lokal som jag ändå kände viss olust till.
  För mig där och då i livet tackar jag min coach för att jag skulle ge det några gånger och det gjorde jag😘
  Ganska snabbt började jag uppleva en liten skillnad, en skön stund, en stund bort från allt det yttre, en stund där jag började vända uppmärksamheten inåt och se vilket ansvar jag hade att förändra min situation.
  Istället började jag att lyssna in mina behov och önskningar och sakta gav jag dem näring när andetagen blev lite djupare och min närvaro ökade. Inte lätt men intressant och jag var super nyfiken på vilken härlig möjlighet det skapades när inte tankarnas många gånger påhittade historier blev min sanning. Det fanns något mer, det fanns ett lugn där bakom allt tjatter.Vilken fantastisk regissör jag hade varit, så mycket jag ältat i onödan och så mycket stress jag hade byggt upp i min kropp av att prestera, prestera och söka saker i den yttre världen när svaren var så nära inom mig själv.

  Det vara i den stilla vilan, vaket, närvarande ett andetag i sänder som ett litet frö av självinsikt, självkännedom och inre styrka fick näring. Jag kunde hjälpa mig själv för att vara min bästa version och leva mer i linje med det jag älskar. Jag behövde göra vissa förändringar men modet som jag sakta byggde upp är en rikedom för mig idag.
  Idag har yogan en otrolig stor plats i mitt liv. Det är lätt att få en bild av att yogan är massa konstiga rörelser men det är så mycket mer. Jag provade, blev inte förälskad direkt men små kär😄😄 och efter lite sökande några år efter vad som landade rätt i mitt hjärta är jag nu förälskad. Självklart utmanar yogan mig precis som livet i stort men det gör mig bara mer nyfiken, det är ju det som kallas livet💕💕Hoppas vi ses på mattan. Love from me💗

  Idag ger jag möjligheten att prova på yoga.
  Läs mer nedan eller på boka tid.