VARFÖR YOGA?

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ width=”1/1″ el_position=”first last”]

Varför yoga?

[/spb_text_block] [spb_column width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ width=”1/2″ el_position=”first”]

Samhället idag är präglat av tillgänglighet, tempo, mängd och press mellan olika roller som vi måste fylla, eller som förväntas av oss. Det är inte konstigt att stress har blivit västvärldens folksjukdom nummer ett.
Forskning har visat att det finns klara sammanhang mellan stress och sjukdomar som t.ex. hjärt- och kärlsjukdomar, magsår, ångest, depression och belastningsskador på muskler och skelett.
Yogan har fokus på motsatsen till stress, mängd och tempo och kan därför fungera som en motvikt till resten av vårt liv. Yogan tränar kroppen i styrka, balans, uthållighet och rörlighet. Med hjälp av yogan släpper vi på stress och spänningar. De olika kroppsställningarna (asana) ökar din rörelse förmåga och frigör ny energi.
Att andas rätt och använda hela sin lungkapacitet förbättrar syresättningen till blodet. Andningen har en djup avslappnande effekt på psykologisk nivå.

Forskning har visat att avslappning kan förebygga livsstilssjukdomar som är förbundna med stress genom att:

  • Sänka hjärtfrekvensen
,minska muskelspänningar
  • Sänka blodtrycket
 m
  • Minska intensiteten i upplevelse av ångest och spänningar
  • Sänka energiförbrukningen
  • Förbättra sömnkvaliteten
  • En starkare och smidigare kropp med ett stilla sinne Yogan ger otrolig livskraft. Det är en resa och låt det ta tid.
  • Utmaningen är att använda stillheten du får i yogan i din vardag, där det finns stress, konflikter och oro. Tänk på att det är aldrig försent att börja.
Som Pattabi Jois sa: Do your practise and all is coming…
Välkomna och njut av din yogaresa ett steg i taget!

[/spb_text_block] [spb_image image=”2978″ image_size=”full” frame=”noframe” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ fullwidth=”no” lightbox=”no” link_target=”_self” caption_pos=”hover” width=”1/2″ el_position=”last”] [/spb_column]